Snöberg

 

Släktforskningsarkivet

Här har jag min släktforskning som hittills omfattar cirka 9500 personer. Den startar med Hindrik Olofsson, den förste boende i Snöberg. På grund av gällande lagstiftning så redovisar jag endast de som är födda före 1910 samt de som har avlidit eller de nu levande som jag fått godkännande av. Detta innebär att det finns lösa led där kopplingen till Hindriks Olofsson är en nu levande person och som jag ännu ej har fått tillstånd att publicera. Om någon vill ha sin del av fortsättningen så kontakta mig gärna.

Det kan finnas fel i resultatet, skrivfel men även sakfel. Det är lätt att komma in på fel spår. Om ni upptäcker fel, eller har andra uppgifter så ta kontakt med mig.

Till höger i menyn kommer ni åt min släktforskning. Den första länken utgår från mig själv. Den andra från den förste nybyggaren i Snöberg, Henrik Olofsson. Genom de två sista kommer man åt översiktssidor för att söka efter personnamn samt ortsnamn.

Det är relativt lätt att släktforska om människorna i Haverö. En av anledningarna till detta är att man under 300 års tid endast tog båten över Holmsjön till närmaste by, för att finna sin tillkommande.

Haverö var en välmående socken. Det människorna behövde fanns alldeles runt knuten. Här fanns bra jakt- och fiskeområden. Åkermarken var bördig och skogen frisk och välmående. Ur myrarna plockade man upp järnmalm och smidde sina verktyg. Det som höll hjulen igång var en strävsamt och idogt arbetande befolkning.

Som sagt var - man hade det man behävde.
Så varför gå över ån efter vatten?

Man blev bygden trogen.


Uppdaterad: 2022-09-13


Till toppen

Copyright © Jan Henriksson 2007-2022

Valid Html 4.01 Valid CSS 2